Kirjoituksia

Linda Leino

Kiinteistönvälitys on asiantuntijatyötä

Kiinteistönvälitysala on runsaasti esillä mediassa lähes päivittäin. Parhaimmillaan työ on onnellisia loppuja, kauniita koteja ja tyytyväisiä asiakkaita, mutta tähän päätyminen tapahtuu useasti hyvin vaiherikkaan polun kautta. Monelle on arvoituksellista ja epäselvää, mitä kiinteistönvälittäjä todellisuudessa tekee päivittäin ja minkälaista osaamista alalla toimiminen vaatii. Alalle haetaan uusia osaajia jatkuvasti sekä koulutustarjonta on hyvin kattava. Hyvänä pohjakoulutuksena alalle ovat kaupalliset opinnot.
Kiinteistönvälitys-on-asiantuntijatyötä

Välittäjän työ on ensisijaisesti asiantuntijatyötä eikä alaa mielletä enää ainoastaan myyntityöksi. Kiinteistönvälittäjän rooli on aina tapauskohtainen ja vaatii tunneälyä sekä asiantuntijaosaamista muun muassa verotukseen, ositukseen, rakentamiseen, kaavoitukseen tai vaikka perunkirjoitukseen liittyen. Kymmenessä vuodessa on tultu huikea askel eteenpäin kiinteistönvälittäjien koulutusvaatimusten sekä alan yleisten standardien suhteen. Vaatimustaso niin koulutuksen kuin kokonaisvaltaisen osaamisen osalta on tulevaisuudessa asia, joihin pyritään Suomessa saamaan parannuksia – esimerkkinä jo LKV-pätevyysvaatimus 50 prosentilla henkilökunnasta. Hyvän välitystavan ohje kulkee mukana päivittäisessä työssä ja luo raamit monelle tapahtumalle aina toimeksiantosopimuksen laatimisesta kohti kaupantekotilaisuutta. Omat sääntönsä on myös tarjousneuvotteluille ja kohteen markkinoinnille. Ammattitaitoinen välittäjä pystyy tarjoamaan asiakkailleen erityisosaamista monella eri saralla.

Meillä Haave LKV:ssa kaikki lähtee todellisesta halusta tuottaa asiakkaalle haluttu lopputulos ammattitaitoisesti sekä Hyvää välitystapaa noudattaen. Asiakastyytyväisyys on meille erittäin tärkeä asia. Kodin ostaminen ja myyminen ovat asiakkaillemme ainutlaatuisia ja poikkeuksetta suuria tapahtumia elämässä, tapahtuivat ne sitten esimerkiksi paikkakunnan vaihdoksen, avioliiton, avioeron, perheenlisäyksen tai vaikka puolison kuoleman myötä. Meille on aina suuri kunnia tulla valituksi tehtävään, jossa saat olla perheiden mukana isoissa elämänmuutoksissa ja pääset edesauttamaan haluttuja ratkaisuja. Yhdessä asiakkaiden kanssa ratkaisujen löytäminen ja tilanteissa myötäeläminen on yksi suurimpia syitä, mikä tekee tästä alasta innostavan ja pitää motivaation yllä. Kiinteistövälittäjän työ vaatii runsaasti työntekoa, pitkäjänteisyyttä, sitoutumista sekä ensisijaisesti juuri aitoa välittämistä.

Linda Leino

Linda Leino

Toimitusjohtaja, YKV, LKV, KiAT, kaupanvahvistaja