Kirjoituksia

Jani Kranni

Ostajan selonottovelvollisuus

Asunto- sekä kiinteistökaupoilla ostajan on syytä perehtyä huolella kaupan kohteen ominaisuuksiin ja kuntoon ennen kaupasta päättämistä.
HAAVELKV-pikkujoulut_29

Kiinteistönvälittäjä Jani Kranni LKV, julkinen kaupanvahvistaja kertoo tänään ostajan selonottovelvollisuuden merkityksestä.

Asunto- sekä kiinteistökaupoilla ostajan on syytä perehtyä huolella kaupan kohteen ominaisuuksiin ja kuntoon ennen kaupasta päättämistä.
Ostajan selonottovelvollisuuden ydinsisältönä on, ettei hän saa vedota laatuvirheenä sellaiseen seikkaan, joka olisi voitu havaita asunnon tai kiinteistön tarkastuksessa.

Ostajalle ei voida kuitenkaan asettaa kaikkea vastuuta virheistä pelkästään selonottovelvollisuuden perusteella.

Myyjällä on tiedonantovelvollisuus ja myyjän tulee olla myöskin omalta osaltaan varma, että ostaja on ymmärtänyt saamansa tiedot oikein. Myyjä ei esimerkiksi vapaudu vastuusta, mikäli hän pysyy vaiti, kun hän selvästi havaitsee, että ostaja on saanut virheellisen käsityksen jostakin seikasta.

Ostaja ei ilman myyjän kehotusta tai muuta erityistä syytä ole velvollinen tarkistamaan myyjän asunnosta antamien tietojen paikkansapitävyyttä eikä ulottamaan asunnon tarkastusta seikkoihin, joiden tutkiminen edellyttää erityisiä teknillisiä toimenpiteitä tai muita tavanomaisesta poikkeavia järjestelyjä.

Kiinteistönvälittäjämme Porissa ja Raumalla auttavat mielellään kaikissa asumiseen liittyvissä kysymyksissä. Kiinteistönvälittäjämme ovat kiinteistöalan ammattilaisia, jotka keskittyvät toteuttamaan kotihaaveesi. Tervetuloa Asiakkaaksemme!

Jani Kranni

Kiinteistövälittäjä LKV, LVV, julkinen kaupanvahvistaja