Kirjoituksia

Sari Immonen

Vuodessa kiinteistönvälittäjäksi

"On aina suuri kunnia tulla valituksi tehtävään, jossa voin olla mukana toteuttamassa ihmisten asumisen haaveita eri elämänvaiheissa - nähdä ihmisen koko elämänkaari."
haavelkv11_8

Kiinteistönvälittäjän työ on vaativaa ja vastuullista asiantuntijatyötä. Kiinteistönvälittäjältä vaaditaan mm. tunneälyä, pitkäjänteisyyttä, keskustelu- ja neuvottelutaitoa sekä eri tilanteiden lukutaitoa – unohtamatta juridista osaamista. Kiinteistönvälittäjän työ on asiakaspalvelua parhaimmillaan.

Kerron teille hieman ensimmäisestä vuodestani kiinteistönvälitysalalla.

Olin ollut 12 vuotta vakuutusyhtiössä töissä. Viimeisimpinä vuosina työskentelin yritysneuvojana ja jotenkin oli jo hetken ollut tunne, että haluan tehdä vielä jotain muutakin. Janosin kovasti jotain uutta, mutta en vielä tiennyt mitä se olisi.

Olin katsellut Rauman työmarkkinoita uteliaana, kuitenkaan löytämättä mitään sen ihmeellisempää mikä olisi kolahtanut kunnolla. Kunnes huomasin, että Raumalle etsitään myyntineuvottelijaa/kiinteistönvälittäjää. Tämän ilmoituksen nähtyäni tiesin heti, että tässä se on! Työ mitä olin etsinyt. Tunne tuli niin vahvana, ettei siitä ollut mahdollisuutta enää perääntyä.

Onnekseni tulin valituksi paikkaan ja aloittaessani työt 1.3.2021 pääsin melkein heti opiskelemaan Kiinteistönvälityksen liiketoiminnan ammattitutkintoa (KiLAT). Päätin myös, että lähden suorittamaan LKV-kokeen mahdollisimman pian, näin voisin mahdollisesti hyödyntää kaikkea oppimaani. Ainoastaan Keskuskauppakamarin LKV-kokeen suorittanut saa käyttää nimikettä kiinteistönvälittäjä. Helmikuussa 2022 olin Helsingin Yliopistolla LKV-koetta ensimmäistä kertaa suorittamassa ja ilokseni sain kaksi viikkoa sitten tiedon hyväksytystä koesuorituksesta. Sitä tunnetta on vaikea kuvailla, mitä koin tiedon saatuani. Tiesin kokeen olevan erittäin haastava, joten valmistauduin hyvin. Luin todella paljon ja olen valtavan onnellinen, että kova työ palkittiin. Tällä viikolla on myös KiLAT tullut päätökseen ja näin ollen ammattitutkinto suoritettu. Tämän kaiken lisäksi vuosi on ollut täynnä tätä ihanaa työtä ja uuden oppimista. Aikamoinen vuosi siis takana, mutta niin äärettömän upea!

Rakastan tätä työtä ja olen äärettömän onnellinen, että uskalsin vaihtaa alaa ”ei ihan niin nuorena”. Olen kiitollinen työnantajalleni Haave LKV:lle, että tulin valituksi ja he luottivat minuun. Sain heti alussa sopivasti vastuuta ja pääsinkin yksin kentälle aika pian, se on sitä parasta oppia. Tässä työssä parasta ovat ihmiset. Olen aina rakastanut työskennellä ihmisten parissa ja tämä työ, jos mikä, on merkityksellistä. On aina suuri kunnia tulla valituksi tehtävään, jossa voin olla mukana toteuttamassa ihmisten asumisen haaveita eri elämänvaiheissa – nähdä ihmisen koko elämänkaari.

Haluankin kannustaa kaikkia, jotka haaveilevat uran vaihdosta, ottamaan rohkeasti sen askeleen mahdollisuuksien mukaan. Olemme työssä suurimman osan valveillaoloajastamme, joten kuinka mahtavaa olisi tehdä työtä, mistä todella nautimme.

Ihanaa kevään jatkoa!

Linda Leino

Sari Immonen

Kiinteistönvälittäjä LKV, LVV, KiLAT